Ma már lehetetlen megmondani melyik magyar együttes volt az első magyar skinhead zenekar. A ZIL 1980 körül jelentkezett a zenéjével, de sokak szerint ők még punkok voltak minden téren, a Mos-oi 1983-ban adta első koncertjét, rögtön ez után be is tiltották, bár később még fellépett párszor bejelentés nélkül vagy álnéven és még egy demó felvételt is készítettek. Az idősebb kopaszoktól hallottam, hogy volt korábban egy Milleniumi Falcon nevű együttes és ez volt az első skinhead banda, de ezt sajnos nem tudta megerősíteni senki.

1983 után sorra alakultak a skinhead zenekarok: Oi-kor, Fehérje, ZEF (Zivatar Előtti Felhőzet máskor meg Fülledtség), Oi singers. Sok korábban punk múlttal rendelkező zenész is csatlakozott a mozgalomhoz: 88-as csoport, Gusztus, Egri Bikavér

Néhány ska zenét játszó együttes is a skinheadek táborát erősítette: Flugos Futam, Fals, Skanzelizé.

Abban az időben divat volt együttest alapítani, így nem volt ritka, hogy egy zenész több együttesben is zenélt egyszerre, nagyon sok együttes a fellépésig sem jutott el, míg sok csak 1-2 koncertet adott.

A bejegyzés trackback címe:

https://skinhead.blog.hu/api/trackback/id/tr91829563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása