NS

2014.03.19. 05:11

Mivel a második Bőrfejűek című könyvben az NSH-ról, mint egy bagatell csoportosulásocskáról írnak egy kicsit kiegészítem az ott olvashatóakat.
A Hungaria Skins megalakulását követően jött létre az NSH azoknak az elkötelezett NS fiataloknak akik tenni kívánnak a hazájukért, a mozgalomért és önmagukért. Rögtön a megalakulás után koncerteket és megemlékezéseket kezdtek szervezni, részben önállóan, részben más csoportokkal közösen.  A koncert szervezés mellett saját újságot adtak ki HK néven és az NSH volt az első hazai szervezet mely már az ezredforduló előtt saját újsággal rendelkezett a világhálón is.  Részben az NSH-nak köszönhetően vált ismertté a hazai mozgalom világszerte, hiszen több tucat külföldi zenekart hívtak hazánkba és a hazai zenekarokkal szinte bejárták egész Európát. Rendszeresen megemlékezéseket szerveztek a második világháború hőseinek tiszteletére Bicskén és Tatán, valamint az ország más helyein. 
A szervezet a feloszlása után sem tűnt el nyomtalanul, a későbbi Vér és Becsület kulturális egyesület az egykori tagokból szerveződött és az ott elkezdett munkát folytatták. A szervezet egykori tagjainak többsége ma is aktív.

A bejegyzés trackback címe:

https://skinhead.blog.hu/api/trackback/id/tr425803192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása