Az első megmozdulások

2010.03.10. 20:33

Az első szervezett bőrfejű megmozdulás 1988 március 15.-én volt, ezen mintegy 30 kopasz vett részt, a Deák tértől mentek a Petőfi szoborhoz, a kis csoportot gépfegyveres rendőrök kísérték.

A következő nem koncert jellegű összejövetel 1988-ban a Magyarország - Anglia focimeccsen volt, itt mintegy 40 kopasz jött össze ezen alkalomból.

Az első jelentősebb felvonulás 1990 augusztus 20.-án volt, ezen mintegy 300 skinhead vett részt, a belvárosból vonult rendezett 3-as oszlopban a Szent István Bazilikához.

Ezután évekig jelentős létszámban vettek részt kopaszok a nemzeti ünnepeken, kisebb-nagyobb megemlékezéseken. A '90-es évek közepétől ez visszaesett, a csoportok külön ünnepeltek, vagy egyik-másik párthoz csapódtak.

A '90-es évek végén történt ismét változás, az MNA szervezésének köszönhetően a Kitörésre való megemlékezéseken ismét több száz kopasz vett részt közösen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skinhead.blog.hu/api/trackback/id/tr761829703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása