Nagy Magyar Skinhead Reunion

2014.09.28. 12:10

 2000 után indult, 2004 körül erősödött fel és 2007-re csúcsosodott ki a hazai nagy skinhead újraegyesülés. 
 Ez egy természetes folyamat része is hiszen ekkora nőttek fel az első hazai skinhead generáció gyermekei, így újra szabaddá téve szüleiket, valamint ezt hozta magával a nagy "nemzetirock biznisz".
 Sorra újjáalakultak a régi nagy punk és skinhead zenekarok, Gusztus, Elit Osztag, Kretens (ők már sokadszor), Fehér Virágok, Dühös Elvtársak, Hunnia, Archívum, Valhalla, Qss, Fehér Törvény és folytathatnám még a sort. A nagy újjáalakulások hozták magukkal a fiatal zenekarokat amelyek gomba mód szaporodtak a hosszabb pangás után. 
Mára az újjáalakult zenekarok nagyrésze ismét megszünt, hiszen a régi számaik nagyrésze mára aktualitását vesztette, a tagoknak ismét eszükbe jutott miért is oszlottak fel, sokan nem tudtak megújúlni vagy nagyon is megújultak és a közönségnek ez már nem tetszett. Mára a fiatal zenekarok is megfogyatkoztak vagy elhatárolódtak és nemzeti rock vagy sima rock, metál vagy hc zenekarként működnek.

Hazai csoportok

2014.08.02. 08:49

 A hazai skinhead szervezeteket bátran nevezhetjük csoportoknak, hiszen külföldi társaiktól eltérően egyik sem nőtte magát országos méretű tömegszervezetté, többsége megmaradt egy szűkebb barátikörnek. Amíg ezek a szervezetek külföldön igyekeznek mindenkit a zászlajuk alá vonni, nálunk még mindig az első hazai csoport, a Pannon Skins elvét követik akik egykor kiemelkedtek a tömegből és irányt mutattak, elfeledve azt, hogy ma már nem iránymutatásra, hanem összefogásra van szükség, hiszen egyre kevesebb a skinhead az országban. Egy fiatal számára sokkal vonzóbb egy gárdához vagy betyár sereghez hasonló tömegszervezet, mint az egymással marakodó, vagy épp fél illegalitásban, titokban működő skinhead csoportok, akikhez esélye sincs csatlakozni. 

NS

2014.03.19. 05:11

Mivel a második Bőrfejűek című könyvben az NSH-ról, mint egy bagatell csoportosulásocskáról írnak egy kicsit kiegészítem az ott olvashatóakat.
A Hungaria Skins megalakulását követően jött létre az NSH azoknak az elkötelezett NS fiataloknak akik tenni kívánnak a hazájukért, a mozgalomért és önmagukért. Rögtön a megalakulás után koncerteket és megemlékezéseket kezdtek szervezni, részben önállóan, részben más csoportokkal közösen.  A koncert szervezés mellett saját újságot adtak ki HK néven és az NSH volt az első hazai szervezet mely már az ezredforduló előtt saját újsággal rendelkezett a világhálón is.  Részben az NSH-nak köszönhetően vált ismertté a hazai mozgalom világszerte, hiszen több tucat külföldi zenekart hívtak hazánkba és a hazai zenekarokkal szinte bejárták egész Európát. Rendszeresen megemlékezéseket szerveztek a második világháború hőseinek tiszteletére Bicskén és Tatán, valamint az ország más helyein. 
A szervezet a feloszlása után sem tűnt el nyomtalanul, a későbbi Vér és Becsület kulturális egyesület az egykori tagokból szerveződött és az ott elkezdett munkát folytatták. A szervezet egykori tagjainak többsége ma is aktív.

 

 

 

süti beállítások módosítása