Politika

2011.06.18. 11:09

Magyarországon a kezdetektől a szélsőjobboldali nézetek voltak az irányadóak, idegen gyűlölet, cigányellenesség, revizionizmus ezek mögött legtöbbször egyszerű élettapasztalat állt és nem pártok szervezetek iránymutatásai. Bár idősebb hungaristák már a kezdetektől próbáltak kapcsolatot létesíteni, a fiatalok legtöbbször elutasították ezt, kinevették az öregek "konzervatív" nézeteit és legtöbbször nem tudtak mit kezdeni a zsidóellenességgel. Az első határozott politikai irányvonal '87-'88 körül kezdett kibontakozni az Oi-kor majd pedig a Pannon Skins együttesek iránymutatásával. Ők utasították el elsőként a karlengetést, a német nemzetiszocializmust, a revizionista radikalizmust tűzve ki a zászlajukra. Az irányvonal mögött már valószínűleg a mozgalom széles körben való elfogadtatása állt, ezt sokan elutasították és kitartottak radikálisabb nézeteik mellett. '89-'90 körül megindult a pártok, mozgalmak szerveződése ez nagy hatással volt a skinhead mozgalomra, ekkor indult meg különböző pártok segítségével az önszerveződés amit a politikai hatalmak időről-időre igyekeztek megtörni. Ekkor indult el a hungarizmus és a nemzetiszocializmus térnyerése is, a külföldről beszivárgó irodalomnak köszönhetően a zsidóellenesség is "értelmet" nyert amely korábban szinte egyáltalán nem volt jelen a mozgalomban. Kezdetben a két fő irányvonal egymást erősítve fejlődött, erősödött a maga útján, majd a '90-es évek közepén egymás ellen fordultak amely tendencia a mai napig is tart. Időközben a különböző pártoknak, csoportoknak, szervezeteknek, "politikai vezetőknek" köszönhetően a mozgalom egysége is megtört mindkét irányvonal esetében, tovább gyengítve ezzel a valamikor egységes mozgalmat. Ezek a csoportok, vezetők még a közös cél érdekében sem tudnak egymással a legkisebb mértékben sem együttműködni, sokszor a tagság nyomásának ellenére sem hajlandóak a tárgyalásra sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://skinhead.blog.hu/api/trackback/id/tr722994574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

golgota91 2011.06.24. 23:12:54

És mi volt az oka annak h így szembe fordultak egymással? Úgy értem az ellenségek közösek, akkor meg az lenne az ésszerű. Bár én ma nem tapasztalom ezt. Jobbikos tűntetésen is vannak skinheadek, lást júni 4.ét. Mondjuk "csak" egy száz fős csapat volt.
süti beállítások módosítása